dijous, 1 de desembre del 2022

Les obres de la Rambla s’encareixen 369.208 euros més

 


L’Ajuntament de Cambrils ha arribat a un acord amb l’empresa Comaigua perquè financi el cost del dipòsit decantador instal·lat a la rambla de Jaume I. 

Es tracta d’un tanc soterrat de 13 metres de longitud i 3,5 de diàmetre ubicat entre el carrer de les Drassanes i el Club Nàutic que ha d’eliminar els residus de l’aigua de pluja. 

Segons el regidor d’Urbanisme, Enric Daza, un informe de Costes demanava la instal·lació d’aquest dipòsit, juntament amb l’adequació d’una escullera a la platja del Regueral, per expulsar les aigües netes al mar. 

El govern municipal va informar el passat mes d’octubre que tot plegat no s’havia inclòs en el pressupost inicial i que aquests imprevistos suposaven l’increment del cost de l’obra en gairebé un milió d’euros. 

L’oposició creu que aquest encariment ha estat fruit de la mala gestió i les presses per enllestir la reforma. 

Segons el conveni signat amb Comaigua, el consistori pagarà 46.151 euros l’any durant vuit anys per saldar el deute. 

Camí Mendoza (ERC) va afirmar que “si el cost del dipòsit decantador s’hagués fet entrar en el projecte, la mateixa empresa adjudicatària l’hauria assumit i segur que el cost hauria estat inferior”. 

Per la seva banda, Lluís Abella (Junts), va denunciar que “si haguessin incorporat el cost d’aquest projecte en la licitació, ara no estaríem hipotecant uns recursos destinats a tot el municipi de Cambrils en un únic espai com és la rambla”. (Font: Revista Cambrils). 

A dalt, un altre dipòsit decantador d’aigua (se suposa).