dimarts, 7 de febrer del 2023

Daza deixa NMC i prepara la seva entrada a Junts

 


El regidor del Nou Moviment Ciutadà (NMC) Enric Daza no formarà part de la llista electoral que aquest partit presentarà a les municipals del 28 de maig. Daza, mà dreta de l’alcalde i responsable d’Urbanisme, es perfilava com el número dos de NMC, però ha avançat que dona per acabat el seu projecte polític amb aquesta formació.

De moment, no se sap en quin partit recalarà, però tot apunta que serà l’alcaldable de Junts. D’aquesta manera, Klein tindria nou aliats després de les municipals, ja que NMC ni de lluny assolirà la majoria absoluta i necessitarà altres socis per formar govern.

Val a dir que ERC i Junts van perdre l’alcaldia de Cambrils arran d’una moció de censura promoguda per Oliver Klein, que aleshores era soci de govern de republicans i juntaires. Ara, Junts tracta d’acostar-se a NMC i a NMC li calen nous companys de viatge, si vol mantenir l’alcaldia. Amb el PSC també esperant a la porta perquè els deixin entrar.

Per dissimular aquesta operació a tres bandes, el més probable és que l’alcalde destitueixi Daza del càrrec. Es tracta de fer el paperot i cuidar les formes fins després de les municipals.