dilluns, 20 de febrer del 2023

Granados crea el seu jardí botànic mentre deixa morir el de Ferran

 


Divendres passat, l’Ajuntament de Salou va anunciar que està construint un gran parc a la platja Llarga, el qual ocuparà una superfície de 15.000 metres quadrats. La inversió superarà els 400.000 euros i els treballs estaran acabats l’abril, just abans de les municipals.

Ahir vaig visitar el jardí botànic. Va ser una de les darreres obres de l’alcalde Esteve Ferran. S’havia d’inaugurar el 2007 (just també abans de les municipals) però l’acte es va haver d’ajornar fins al 2009, amb el tripartit de PSC-CiU-RDS al govern local.

El jardí botànic de Salou fa anys que s’està morint víctima de l’abandonament deliberat per part de l’actual alcalde, Pere Granados.

Granados va entrar a la política de la mà de Ferran. I l’hi va pagar fent-lo fora del partit i quedant-se FUPS. El 2009 Granados va ser nomenat alcalde gràcies a una moció de censura, i des de llavors ha intentat esborrar el llegat del seu antecessor.

La seva intenció és clara: ser alcalde més anys que Ferran (primera autoritat municipal des del primer Ajuntament de Salou, el 1991, fins al maig del 2007) i esdevenir un referent històric del municipi. Per això, a les municipals de maig s’hi torna a presentar, aquesta vegada encapçalant una coalició electoral amb el PSC, l’únic partit que encara se’l creu.

Granados es va comprometre renovar el jardí botànic el març de l’any passat, però la seva promesa, com gairebé totes les que fa, ha caigut en l’oblit. S’estima més veure’l podrit.

Només cal veure les imatges que acompanyen aquest text per constatar el penós estat (la veritat, fa mal ser-hi) en què es troba un parc del qual s’hauria de tenir cura amb amor, no amb rancor.