dimarts, 21 de febrer del 2023

Junts no, separats!

 


El regidor Enric Daza ha estat designat alcaldable de Junts a les municipals de Cambrils. Daza, titular d’Urbanisme i home de confiança de l’alcalde, Oliver Klein, fins ahir mateix (Klein el va desposseir del càrrec a la mateixa hora que l’altre feia la roda de premsa) havia anunciat fa dues setmanes que no seria el número dos de Nou Moviment Ciutadà (NMC), el partit de l’alcalde i que deixava NMC. Tot apuntava que recalaria a Junts, encara que només fos per eliminació, i així ha estat.

El més divertit és l’explicació que ha donat la cap local de Junts, Lluïsa Gené, sobre el fitxatge de Daza.

Segons va explicar ahir, “vam proposar el nom de Daza com a candidat el 12 de gener passat”, després que “la gent del carrer ens digués que anéssim a buscar l’Enric”.

“Sondegem aquesta possibilitat veient si estava còmode al seu partit o no, i just abans d’anar a veure’l va sortir la notícia que deixava NMC”. Vaja, quina casualitat! “Diumenge 12 de febrer li vam fer la proposta, li vam donar 48 hores i dimarts ens va dir que sí. Dissabte ho vam ratificar per assemblea, vam obtenir la majoria de vots i el vam anomenar”. Hosti, tu, tot rodó i en dos dies! (Font: Revista Cambrils).

Amb aquesta pel·lícula dels fets queda clar que un altre cop els polítics tracten els electors d’idiotes. Diu Gené que va ser la gent del carrer qui els va dir que anessin a buscar en Daza. Com si aquest fos un pobre desemparat que es troba perdut a la via pública i ella, en el paper de voluntària de Càritas, li dona un kit de cigrons i l’acull a casa.

Va, home, va! De debò es pensen que ens creurem que tot es va tancar a última hora quan feia mesos que negociaven? Però si fins i tot van aturar les primàries del mes de setembre perquè Junts volia Daza de cap de cartell! (Visca la democràcia interna de Junts, d’altra banda!).

I si van arribar a un acord va ser perquè a Daza li interessa Junts. Primer, perquè deixa de ser el segon de Klein, el que sempre va llepant roda. Segon, perquè ara esdevé el líder d’un partit. I tercer, perquè amb sort (amb molta sort) potser fins i tot surt diputat provincial i li cau també manduca de la Diputació, cosa impensable amb NMC.

Klein i Daza ara estan de morros. Han de fer el paperot, forma part de la comèdia. Segur que abans de la fira del vi tornen a ser amics.