dimarts, 21 de febrer del 2023

Salou obre un hospital per a gats

 


L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Defensa i Protecció Animal, va inaugurar el passat 16 de febrer un centre de recuperació animal adreçat a gats ferals (els de carrer, perquè ens entenguem), per tal que els felins puguin recuperar-se en bones condicions després de les intervencions d’esterilització; i, també, per a aquells casos en què estiguin malalts, abans de ser retornats a les seves colònies d’origen. (Font: Ajuntament de Salou).

La titular d’aquesta mena d’hospital de campanya felí, també obert abans de les municipals, és la regidora Beatriz Morer (PSC). Queda clar que això és l’únic que ha fet en aquests quatre anys de mandat (a banda de menjar paelles, és clar!), atès que Morer, que també és regidora de Sanitat i Salut Pública, la pandèmia se l’ha passat pel forro. Com si Salou fos l’únic municipi del món lliure de covid, deixant clar que s’estima més els animals que les persones.

Pel que fa als gats de carrer, una vegada vaig trucar a una d’aquestes associacions que col·laboren i són finançades per l’Ajuntament perquè un gatet (feia pocs dies que havia nascut) havia estat abandonat per la seva mare i aquest s’havia amagat al motor d’un cotxe.

Era l’estiu passat i el marruix no tenia menjar ni beure, i el cotxe, que no sabíem de qui era, podia arrencar sense que el conductor en sabés res i matar-lo al moment.

Vaig trucar aleshores a una d’aquestes associacions, perquè vinguessin a rescatar-lo. I encara espero que apareguin. Sort de l’Andrés, que estima els gats (i els gats se l’estimen a ell), que va aconseguir salvar-lo i integrar-lo a la colla que alimenta i protegeix. I pagant-ho tot ell, és clar, perquè els de l’Ajuntament s’ho gasten tot en fotografies i tirar coets.