divendres, 24 de febrer del 2023

La gastroenteritis al càmping Cambrils Park va ser culpa d’ells

 


Comaigua, la companyia gestora del cicle integral de l’aigua a Cambrils i al Baix Camp, ha emès un comunicat en el qual vol tranquil·litzar la població arran de la notícia que un brot de gastroenteritis al càmping Cambrils Park ha afectat més de 500 persones. 

Comaigua ha explicat que l’aigua de la xarxa de Cambrils té totes les garanties sanitàries i, per tant, és apta per al consum humà. Així mateix, afirmen que el brot de gastroenteritis que s'ha produït al Cambrils Park no té res a veure amb l’aigua que subministra la companyia a través de la xarxa pública.

Cal recordar que el Departament de Salut Pública de la Generalitat investiga aquest incident que afecta 514 persones, entre les quals hi ha 18 treballadors. Entre els afectats hi ha 26 grups d’estudiants de diferents nacionalitats, tant nens com adults, provinents d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Irlanda, Noruega, Polònia, el Regne Unit, la República Txeca, Suïssa, els Estats Units i Aràbia Saudita.

Salut Pública ha informat que la simptomatologia ha estat en tots els casos lleu i ha consistit en vòmits, diarrea i malestar general, sense que ningú hagi necessitat ser hospitalitzat. Tot i que des de Salut no s’ha confirmat d’on prové el brot, el Diari Més indica que podria haver tingut lloc a conseqüència d’una incidència en la xarxa d’aigua del càmping. (Font: Ràdio Cambrils).