dijous, 16 de febrer del 2023

La nova rambla s’inaugurarà el Carnaval de l’any vinent

 


L’Ajuntament de Cambrils ha confirmat que la inauguració de la rambla de Jaume I es durà a terme el 18 de febrer, amb motiu del carnestoltes, tal com van anunciar. Però amb un petit matís: al pas que van, serà el carnaval de l’any que ve.

I és que en els darrers dies els veïns de la zona han mostrat la seva inquietud per l’alentiment de les obres de remodelació de la cèntrica avinguda.

Des de fa uns dies es veuen molt pocs treballadors de l’empresa adjudicatària i només falta per acabar el tram inicial comprès entre els carrers de Ramon Llull i de Juan Sebastián Elcano, una part que ha retardat l’obertura completa de la rambla, que per aquestes dates ja s’estimava que estigués operativa.

Aquesta aturada ha fet que tant al carrer com a les xarxes socials s’estigui parlant sobre una possible falta de finançament, uns rumors que l’Ajuntament nega rotundament. Fonts del consistori han explicat que el problema existent està relacionat amb les darreres certificacions de l’obra, que estan pendents d’aprovació per poder fer els pagaments corresponents a l’empresa que s’encarrega de la remodelació.

“És fals que hi hagi un problema de diners. El que passa és que aquestes certificacions van més lentes i l’empresa ha dit que no vol acabar l’obra sense cobrar abans el que hi ha pendent”, assegura l’equip de govern.

Les certificacions són uns documents oficials que recullen detalladament els treballs fets en un període de temps. També s’inclouen les modificacions que sorgeixen durant el transcurs de l’obra i el cost de les accions dutes a termes. Aquests documents els han de revisar els tècnics i arquitectes per comprovar que tot estigui correcte abans de donar l’ordre de pagament.

“Es paga a mesura que es va certificant l’obra. Hi ha hagut imprevistos que s’han anat incloent en el projecte i s’ha anat pagant tot”, remarca el consistori.

Les mateixes fonts admeten que els tràmits administratius són lents i deixen clar que els diners que estaven previstos per a l’execució de l’obra no s’han tocat. “Vam licitar l’obra per prop de 4,2 milions d’euros i els treballs es van adjudicar per prop de 3,4 milions. Aquests 800.000 euros de diferència els tenim reservats precisament per tots aquests imprevistos que han anat sorgint”, afirma.

Tot i aquest problema amb les certificacions, el govern confia que les obres es puguin enllestir en els propers dies. “Des de l’empresa ens han dit que acceleraran els treballs per acabar-los, ja queda poc”, manifesten. (Font: Revista Cambrils).

Ja queda poc, diuen. Però entre poc i massa, la mesura passa.