dimecres, 8 de febrer del 2023

Petició veïnal perquè Granados no tali una pineda de l’Eix Cívic

 


Els veïns de la zona de Barenys han encetat una nova batalla per defensar els espais verds al voltant del futur Eix Cívic. Després de centrar les seves protestes en les edificacions previstes, ara reclamen mantenir els pins que hi ha davant de la clausurada estació de tren. L’Eix Cívic de l’alcalde, Pere Granados, en preveu la tala i la construcció de blocs.

Aquesta petita pineda té una vintena d’arbres. El president de l’associació de veïns i comerciants Barenys-Platja de Ponent, Rafel Querol, confia que es preservi, com també l’edifici de l’estació, una altra de les seves reclamacions.

Tot i això, l’entitat no es mostra gaire optimista. “Pels missatges que l’alcalde està donant, sembla que els edificis seguiran endavant. Va a pinyó fix amb aquesta idea, malgrat que ningú, excepte ell, vol edificis a l’Eix Cívic”, assenyala Querol.

Així mateix, lamenta que no hi hagi hagut més comunicació per part de l’equip de govern amb els veïns des que es van reunir ja fa gairebé cinc mesos.

Mentrestant, els veïns continuen amb les protestes penjant pancartes al llarg de les tanques que delimiten les antigues vies del tren. L’entitat veïnal ha denunciat que la Policia Local els retira els cartells, malgrat que estan en terrenys propietat d’Adif.

Durant els dies de la festa major han penjat noves pancartes al voltant del carrer de Barcelona i la plaça de Sant Jordi per donar mostres del seu rebuig a un projecte urbanístic que el d’Albox fa seu. (Font: Diari de Tarragona).