dijous, 2 de març del 2023

La nova ordenança de pisos turístics no acontenta ningú

 


El ple de l’Ajuntament de Salou va aprovar dimecres de la setmana passada l’ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic únicament amb els vots de l’equip de govern (Sumem i PSC), mentre que ERC hi va votar en contra i Cs i PP s’hi van abstenir.

La normativa pretén regular els 6.600 habitatges d’aquesta mena que hi ha al municipi, molts dels quals fan el que els dóna la gana. I no només això, estan deixant sense lloguer veïns que, a manca de pisos per tot l’any, han de marxar i viure a altres poblacions.

L’ordenança va ser criticada durament pels tres partits de l’oposició. Segons Mario García (PP), “regula el que ja va establir l’estiu passat la Generalitat i no aborda el problema de fons”. El popular va afegir que “com a administració local no aporta res al que ja es fa en l’àmbit autonòmic”. El portaveu del PP va advertir que la nova ordenança “no solucionarà el problema ni acontenta ningú”.

Sergio Susín (Cs) es va expressar en termes semblants a Mario García. I va lamentar que “tornem a arribar tard”.

Més contundent va ser Sebastià Domínguez (ERC), que en un al·legat dur a l’equip de govern els va retreure que no facin res per impedir ocupacions massives de pisos, “molt per sobre de les permeses” i de les quals “l’alcalde és el responsable”.

A parer seu, l’ordenança “és un copiar i enganxar de la de la Generalitat, sense cap altre control. No té cap interès a solucionar el problema dels apartaments turístics, atès que ni es fan inspeccions i hi ha pisos amb les cèl·lules caducades que continuen funcionant com abans”.

Les multes per l’incompliment de la nova ordenança poden arribar als 600.000 euros en casos molt greus, a 60.000 si són greus i fins a 3.000 euros els lleus. L’oposició va avisar que no hi ha inspectors que la puguin aplicar.

El text podria ser impugnat per l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, tal com ha fet amb la de Roda de Berà.