dissabte, 18 de març del 2023

La presidenta de la Casa d’Andalusia fitxa per Granados

 


Dimarts passat, el primer secretari del PSC de Catalunya, Salvador Illa, i l’alcalde de Salou, Pere Granados, van oficialitzar al Club Nàutic l’entesa electoral amb vista a les municipals.

Entre els assistents a la festa, amb un Granados pletòric i inflat com un paó, hi havia els seus incondicionals de FUPS. La novetat al públic era la presència d’una cara molt present les últimes setmanes al costat del d’Albox: Charo García Caballero, presidenta de la Casa d'Andalusia a Tarragona i Província, que s’apunta com el seu fitxatge estrella en les eleccions del 28 de maig.

Ara s’entén per què Granados fa dies que la promociona. Primer amb la plantada de tarongers i la col·locació de l’escultura d’un cavall de ferro a la plaça d’Andalusia i que ens va costar 13.200 euros.

Després, amb la concessió per part de la Casa d’Andalusia d’una insígnia d’or a Granados pel seu gran treball en foment de l’andalusisme a Salou.

També amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Montalà, en un homenatge a Tarragona el Dia d’Andalusia. Amb la celebració d’una missa rociera a la parròquia de Santa Maria del Mar, l’espectacle flamenc al Teatre Auditori amb l’excusa d’una col·lecta de llet per a Càritas i una flashmob de sevillanes. Tot en qüestió de dies.

Charo García Caballero no viu a Salou, però això no és cap problema per incloure-la a la llista electoral: se l’empadrona per la via exprés, tal com es va fer amb Cristina Berrio, i assumpte resolt.

Tot aquest tripijoc fa tuf de corrupció i obre la porta a un presumpte intercanvi de favors o de clientelisme polític. Al compadreo i a un possible ús indegut de fons públics amb finalitats partidistes. Sense oblidar un hipotètic tràfic d’influències i suborn. I tot executat de la manera més impune. 

Benvinguts al Salou de Granados, on no només els carrers estan bruts.