dissabte, 25 de febrer del 2023

Granados col·loca una ex de Ballesteros per manegar el PSC

 


L’alcalde Pere Granados es proposa controlar el PSC de Salou a través de la socialista Cristina Berrio Ortega, número vuit de la llista del PSC amb Josep Fèlix Ballesteros en les municipals del 2019, però que no va sortir escollida perquè el PSC només va aconseguir set regidors.

Ballesteros està pendent d’un judici per la seva implicació en el cas Inipro, de presumpta corrupció política.

Berrio és de Tarragona, però segons les fonts consultades, ja s’hauria empadronat a Salou i formaria part de la llista del PSC de Salou per imperatiu de Granados. Seria el seu enllaç directe amb el partit i qui l’informaria de tot el que es cuina a la formació.

Les mateixes fonts assenyalen que Berrio desembarca a Salou de la mà de Gustavo Cuadrado, excap de gabinet del Ballesteros. Cuadrado també s’ha d’asseure a la banqueta del cas Inipro.

Granados hauria utilitzat Cuadrado fa mesos perquè aquest li obrís les portes del PSC amb vista a una possible aliança electoral. Cristina Berrio acabaria de configurar aquesta terna.

Tot i que Cristina Berrio és de Tarragona (ha estat presidenta de la Federació d’Associació de Veïns de la ciutat, també ha estat a l’Associació de Veïns del Pilar, ha presidit l’AMPA de l’Escola Tarragona i ha estat vinculada al Club d’Handbol Sant Salvador), les mateixes fonts assenyalen que ja s’hauria empadronat a correcuita a Salou, convertint-se en una paracaigudista de la política, que és com es coneix els que fan un ús partidista del cens.

Tot això seguint les instruccions de Pere Granados, que torna a presentar-se a les municipals del proper 28 de maig liderant una coalició entre el PSC i FUPS, el seu partit.

Una operació de control del PSC que s’arrodoniria amb la incorporació de l’exregidor socialista Toni Brull als primers llocs de la llista, també per exigències de Granados, que l’hauria imposat a Yeray Moreno, l’alcaldable del PSC i nou home fort del partit a la ciutat. Tot això, naturalment, al marge de la militància local.