dijous, 9 de març del 2023

Marc Montagut es presenta per duplicat a les municipals

 


El 30 de juny passat, l’actual regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Salou, Marc Montagut, va ser presentat com a alcaldable de Centrem, formació hereva del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), sota el comandament de l’exconsellera Àngels Chacón.

Avui, i arran de la sobtada fugida de Chacón, Montagut ha tornat a ser presentat com a alcaldable. Però aquesta vegada d’Ara Pacte Local, una plataforma municipalista que va en coalició amb el PDECat i Ara Catalunya. Vaja, que pel que es veu Montagut s’hi presentarà dues vegades, a veure si així surt escollit, ja que ho té molt cardat per repetir i el més probable és que després de 20 anys a la política (poca broma!) hagi de fer les maletes i tornar cap a casa.

Durant la seva presentació aquest migdia en un bar del carrer de Colom, Montagut ha mostrat la seva disconformitat per la coalició electoral subscrita entre FUPS i el PSC, que liderarà l’andalús Pere Granados.

Ha estat el moment més teatral de l’acte, en un aparent i estudiat intent de marcar distàncies amb Granados (a veure si així li cauen a ell alguns, pocs, vots més), atès que Montagut forma part de l’equip de Granados des del 2009, després que gràcies al seu vot trànsfuga el d’Albox aconseguís l’alcaldia mitjançant una moció de censura. I el PSC és soci de govern de Granados des del 2015. És a dir, Montagut ha estat confrare dels socialistes durant 12 anys i ara és la primera vegada que se’n queixa.

El que passa és que a Montagut ara li toca fer el paperot davant els mitjans de comunicació. I és que Granados, sabedor que Montagut està sol i que ja no li aportarà la carretada de vots que arreplegava de CiU (i del PDECat, i de Junts), el deixa caure i li diu adeu molt bones.

Aquest matí, davant la premsa, Montagut ha promès “una ciutat de cinc estrelles”. I “una ciutat amb infraestructures, serveis i qualitat de vida de primer nivell. I volem les cinc estrelles els 365 dies de l’any!”, ha subratllat. Cony, Marc, què vols dir? Que en aquestes dues dècades només has mirat per tu i ara, quan ho tens fotut, penses en els veïns?

L’única opció de Montagut per sobreviure políticament és sortir escollit el 28 de maig, encara que sigui pels pèls, per obrir-se de cames al PSC de Granados, ja que aquest, si guanya (la qual cosa també és força improbable), li garantiria càrrec i remuneració. Com fins ara.