diumenge, 12 de març del 2023

Militants del PSC demanen que el Comitè de Garanties investigui Yeray

 


La incorporació de l’exregidor Toni Brull als primers llocs de la llista del PSC de les municipals del 28 de maig vinent, i que avui ha estat confirmada per diferents mitjans, ha provocat un daltabaix entre la militància local. 

Tant és així que diferents afiliats del partit volen demanar al Comitè de Garanties del partit que investigui Yeray Moreno, màxim responsable de l’agrupació local, per actuar a l’esquena de la formació i seguir el dictat de Pere Granados, alcalde del municipi i alcaldable de FUPS, partit amb què el PSC es presentarà en coalició a les municipals.

La sensació entre la militància socialista és que “Granados s’ha quedat el PSC i és ell qui fa la llista”, escollint entre els afins seus i descartant aquells que no li agraden (els regidors David González i Dani López, per exemple, es queden fora i són dos dels grans damnificats per la intromissió de Granados).

A més, alguns dels nous simpatitzants del PSC ni tan sols saben qui és Toni Brull, alcaldable del PSC el 2011 i el 2015, que va entrar al govern de Granados el 2015 malgrat que el 2009 Granados va treure el PSC de l’alcaldia mitjançant una moció de censura.

Els afiliats descontents amb aquesta irrupció de Granados volen que el Comitè de Garanties del PSC, òrgan encarregat de preservar el compliment dels estatuts i reglaments del partit, investigui si Yeray Moreno està actuant en perjudici de la formació, atès que la seva submissió a Granados és total. I exigeixen que es depurin responsabilitats contra Moreno en cas que la seva conducta hagi estat contrària als interessos del PSC.