dimarts, 21 de març del 2023

Necrològica: Antoni Ros Magrané

 


Ha mort Antoni Ros Magrané. El Toni era un home polifacètic, però sobretot un gran amant de Salou, la història de la qual va recuperar amb testimonis de l’època. 

Amb la seva productora Salou ens Mou, va editar la sèrie Parlem de Salou que, malauradament, no va tenir continuïtat per falta de finançament. 

Eren documentals de notable qualitat que el 2013 li van valer el premi MemoriReus concedit al VIII Memorimage. Festival Internacional de Cinema de Reus. Però la producció era costosa i el Toni feia mans i mànigues per tirar-la endavant amb un equip formidable. 

Per això va fer una crida a empreses i particulars perquè hi col·laboressin econòmicament. Però no n’hi va haver prou, fins i tot l’Ajuntament, que s’havia compromès a aportar-hi diners, es va fer enrere perquè el Toni no acceptava imposicions ni el personalisme de l’alcalde, Pere Granados, que tot s’ho vol fer seu. Al final, el projecte no va poder continuar. (En teniu més informació de tot plegat aquí i aquí). 

El Toni era també un home molt actiu políticament i ferm lluitador en defensa del sobiranisme i la independència de Catalunya. Ens deixa un gran home enamorat de Salou. 

El funeral se celebrarà avui, dimarts 21 de març, a les sis de la tarda al tanatori municipal de Salou. Vetlla: sala 1 fins a les 17:30 hores.

A dalt, el Toni, acompanyat del seu equip, el dia que va ser premiat.