dijous, 9 de març del 2023

Salou commemora el Dia de les Dones defensant el patriarca

 


El Dia Internacional de les Dones cada cop està més desnaturalitzat. Lluny de convertir-se en una jornada reivindicativa del feminisme, els polítics se l’han fet seva per transformar-la en una òpera bufa. Tot es torna lila de cop i volta, i d’avui a demà tothom es torna feminista, encara que només sigui per un dia.

Salou no va ser una excepció a aquesta farsa, on, com sempre, tot va girar al voltant d’un alcalde, Pere Granados, corejat per un grup de dones que voleteja entorn seu.

Val a dir d’entrada que a Salou no hi ha el moviment feminista, ni res que se li assembli. Hi ha una secció femenina que quan el d’Albox toca el xiulet totes van a formar.

Només cal veure com és de feminista el seu partit: Sumem per Salou. Quan va presentar la llista el 2019, Granados va presumir que incorporava més dones que altres partits. Però a l’hora de la veritat, dels vuit regidors que va treure, només una és dona.

En el discurs d’ahir Granados va advocar per “una igualtat real i efectiva” entre els dos sexes. (Font: Ajuntament de Salou).

És pantomima. Un cop acabat els parlaments, se’n van anar a passejar. Així és el feminisme a Salou. I amb una Casal de la Dona en construcció que ensenya a cuinar. Molt alliberador tot plegat.

Ah, que me n’oblidava! A la festa de dretes no hi va faltar l’inseparable Yeray Moreno, nou adalil de l’emancipació femenina.