diumenge, 23 d’abril del 2023

Avui és el darrer Santi Jordi de Granados com a alcalde

 


Avui, 23 d’abril, és la festivitat de Sant Jordi. Diu la tradició que aquest soldat de la Capadòcia va matar un drac que aterria la ciutat. I que va salvar una princesa que estava destinada a ser sacrificada per satisfer les despietades ànsies del monstre.

La història va esdevenir llegenda i va convertir sant Jordi en paladí de la llibertat, protector de cavallers i soldats, croats i templers, raó per la qual va ser declarat patró de diversos països, entre els quals hi ha Catalunya, on la diada és també la festa del llibre i la rosa.

Sant Jordi és, per tant, símbol de la lluita contra el mal. De com acabar amb l’enemic que manté subjugat el poble per tal de redimir-se i començar de nou. 

El drac, en el cas de Salou (i aquí no és resultat de l’imaginari col·lectiu), l’encarna el temible i insaciable alcalde, Pere Granados, que amb el seu incontinent desig de perpetuar-se en el poder ha fet dels ciutadans els seus ostatges. 

Però el seu temps s’acaba i cal rematar-lo el 28 de maig. Serà la millor manera perquè la ciutat captiva torni a sentir la flaire de la llibertat.