divendres, 7 d’abril del 2023

Granados diu que Salou és una ciutat segura, però demana més policia

 


L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha sol·licitat a la Generalitat que incrementi la presència policial als carrers del municipi. La petició es va fer durant l’última reunió de la Junta Local de Seguretat del 30 de març passat, que va comptar amb la presència de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Policia Local.

En la nota sobre la trobada, Granados assegura que “Salou és una ciutat segura”. De fet, sempre ho diu, perquè queda bé dir-ho. Aleshores, si Salou és una ciutat segura, per què demanen més agents dels Mossos?

En realitat, Salou no és una ciutat tan segura com sosté Granados, ja que, segons el Balanç de la Criminalitat del Ministeri de l’Interior espanyol, elaborat amb les dades de totes les policies presents a la cita de Granados, els delictes en l’últim any han crescut un 34,5%.

Especialment, els homicidis (n’hi va haver dos, de consumats, i tres en grau de temptativa), els furts (80,5% més), els robatoris amb violència i intimidació (72,3%) i el tràfic de drogues (60,9%). Només baixen els robatoris amb força a domicilis, establiments i altres instal·lacions.

A la nota, Granados també diu que la Junta Local de Seguretat s’ha reunit al març perquè és la data que ho acostuma a fer. No és veritat. L’última Junta Local de Seguretat va ser el juliol del 2022, l’anterior el juliol del 2019 i l’altra el juny del 2018.

El que passa és que hi ha eleccions el 28 de maig i el d’Albox ens vol fer creure el que no és. Com sempre!