dissabte, 20 de maig del 2023

Assemblea per Salou es compromet a no fer alcalde Pere Granados

 


Assemblea per Salou va donar a conèixer ahir els seus compromisos ètics i polítics subscrits amb vista a les eleccions municipals del 28 de maig. Els firmen els 21 integrants de la llista, liderada per Juanito Martín Menoyo, per tal de “millorar la vida de la gent i canviar les coses” en un “moment de desprestigi i descreença màxima de la ciutadania envers la política institucional”.

En virtut del document, de 15 punts, llegit ahir a la tarda a la plaça de Sant Jordi, els membres de la candidatura es comprometen a no cobrar més de 1.200 euros nets mensuals com a regidors de l’oposició, xifra que eleven fins als 2.200 euros en el cas de formar part de l’equip de govern.

També limiten a quatre anys el seu exercici com a càrrecs públics remunerats, renuncien a “regals, privilegis i qualsevol mena de concessió que signifiqui un tracte de favor”; s’oposen a la contractació de càrrecs de confiança i deixen clara la seva negativa a facilitar que Pere Granados torni a ser investit alcalde del municipi, ja que entenen que “s’ha de renovar el govern municipal”, substituint-lo per un altre amb “més compromís social, mediambiental, de transparència i participació”.

Assemblea per Salou exigeix també una auditoria externa dels comptes públics, garanteix que les seves decisions seran adoptades per ells i que no vindran imposades de fora, i prometen transparència dels comptes del partit. Sobre això afegeixen que “no acceptem crèdits bancaris ni donacions privades que puguin coartar la nostra independència”. (Font: Assemblea per Salou).