dimarts, 30 de maig del 2023

Granados no descarta pactar amb Vox

 


Després de les municipals de diumenge passat, l’alcalde Pere Granados, candidat a la reelecció per Sumem per Salou (encara que en realitat més que sumar ha restat), ha obert la possibilitat a arribar a un acord amb l’extrema dreta.

“El resultat fa que pugui pactar pràcticament amb tothom, per tant, hi ha un ventall molt ampli i amb moltes opcions”, assegura el d’Albox, fent honor al seu poble d’origen.

Granados afegeix que els pactes “han de girar al voltant del projecte de ciutat i no de les persones. Parlarem amb aquells que tinguin un projecte que s’acosti més al nostre i que estigui revalidat pels ciutadans”. (Font: Diari de Tarragona).

El de Granados és un discurs buit de contingut, que no diu res, però vàlid per justificar allò que és injustificable. Sobretot, quan estàs disposat a fer el que calgui per seguir a l’alcaldia.

Val a dir que Granados va treure vuit regidors als comicis, quatre menys que quan va anar amb Junts el 2019 i va pactar amb el PSC. Ara en necessita tres per a la majoria absoluta, just els que té Vox.

Si tenim en compte que amb el PP (també tres regidors) la relació és aparentment irreconciliable (Granados va desfer el pacte subscrit el 2011 amb els populars de cedir-los un any l’alcaldia), i que ERC (amb quatre) diu que amb Granados res de res, al final queda Vox. Màxim si tenim en compte que Granados no ha tancat explícitament aquesta porta.

Vox s’ha mostrat molt crític amb l’alcalde abans i durant la campanya. Però ara calla. N’hi ha prou que l’Abascal els digui: “Oye, pa dentro”, i llavors sí que estarem ben cardats!