dimarts, 30 de maig del 2023

Montagut ja s’ha ofert a Granados

 


Després de les eleccions municipals de diumenge passat, que a Salou van donar com a guanyador per majoria simple Pere Granados (Sumem per Salou-PSC), han començat ja els habituals primers passos entre polítics per formar govern.

El primer a trucar a Granados ha estat Marc Montagut, que al capdavant d’Ara Pacte Local, va treure dos regidors. I Montagut no va telefonar a Granados només per felicitar-lo, sinó, sobretot, per dir-li que podia comptar amb ell per que convingui. D’aquesta manera, el d’Albox suma als seus vuit regidors els dos de Montagut, i només n’hi falta un per a la majoria absoluta que li garantiria ser reelegit alcalde.

Cal no oblidar que el vot trànsfuga de Montagut (CiU) va ser el que va propiciar que Granados dos investit alcalde el 2009 gràcies a una moció de censura. Des d’aleshores Montagut ha estat primer tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme al consistori.

Fins que aquesta vegada, després de l’aliança de Granados amb el PSC (l’únic partit que li quedava per embolicar), Montagut es va presentar com a alcaldable del PDECat amb el suport incondicional de l’oci nocturn (el seu número dos a la llista és el president d’Arons, Eduardo Abenójar, famós per protagonitzar durant la pandèmia una vaga de gana entre menjades).

Ja m’imagino com va ser la conversa entre el Marc i el Pere:

—Ho sabia, Pere, ets el millor.

—Potser ho dubtaves? No te’n recordes, quan vaig contractar la teva dona després de la moció de censura.

—I bé que ens va anar amb els calerons. Et truco perquè veig que et falten regidors.

—Efectivament, i tinc el talonari a punt.

—Doncs ja hi pots comptar, amb mi. Així ara només te’n falta un.

—Escolta, Marc, i no es cabrejarà l’Hilario, si fas el pas?

—Sí, ja sé que no et poden veure perquè els puteges amb ganes, però ja me’l treballaré. Li diré que entrar al govern local és el millor per als seus interessos. Que hi guanyarà molts calés. Això sí, a partir d’ara has de fer que la Policia Local deixi de tocar-li els ous als seus negocis.

—És que l’Hilario em demana set milions d’euros d’indemnització pel que fa a Villa Enriqueta i és ell qui m’està tocant els ous a mi.

—Hem de refer ponts, Pere. Tu deixa-m’ho a mi, que ja l’entabanaré. Recorda que he tingut al millor mestre: tu.

—D’acord, Marc, ja saps que jo sempre he cregut en la democràcia representativa. Sempre que em representi a mi, és clar.

—Et deixo, doncs, Pere, que l’Abenójar porta la paella de celebració.

Durant la campanya electoral molts li van preguntar al Montagut si, en el cas de sortir escollit, pactaria amb Granados. I ell llençava pilotes fora. Ara vol fer gol.

Qui té molt clar que no vol que pacti amb Granados són els de l’oci nocturn. Trair aquesta gent no és el més recomanable. Ja sé que després de tants anys al costat de Granados res de bo aprens d’ell. Però amb ells no s’hi juga. No sigui el cas que aquest estiu vols fer una capbussada perquè el sol pica de valent i algú et dona una sorpresa.