dimecres, 24 de maig del 2023

Les agències de viatge discrepen de la política turística de Salou

 


“Vàrem començar l’any molt bé i, des de fa dues o tres setmanes les vendes s’han desaccelerat. Hi ha certa preocupació entre els hotelers de la zona, perquè hi ha molts llits per omplir”. D’aquesta manera, el president de l’Associació d’Agències de Viatges Receptives Costa Daurada (Aavcd), José Luis Túnez, alerta de la sobtada caiguda de reserves, que calcula entre el 30 i el 40%.

El mercat que més ha caigut és dels països de l’est, especialment de Rússia, “que no es pot suplir amb el britànic o el nacional”. Túnez critica “l’apatia” de la classe política a l'hora d'incrementar la inversió en la promoció de les destinacions i en explorar nous mercats, que podrien resultar providencials en conjuntures com l’actual.

“S’han de dur més clients a l’aeroport de Reus, perquè ens trobem en una situació molt còmoda. El poc mercat polonès que teníem, com el de TUI i Rainbow, l’hem anat perdent i ningú ha reaccionat”, diu. “Només podem omplir el buit robant clients a altres destinacions turístiques, però, per aconseguir-ho, has de ser molt competitiu i no es pot centrar la promoció en mercats que ja venen aquí, com el nacional o el britànic”, afegeix.

Túnez que cal atreure mercats com “el polonès, l’alemany o el nòrdic, que està ansiós d’obrir noves destinacions”. El nòrdic és, a hores d’ara, “residual”, a la Costa Daurada, ja que no s’ha sentit ben acollit pels patronats de turisme de la zona, i ha escollit altres destinacions, com Almeria”.

Segons el president de l’Aavcd, aquest turista no només destaca pel seu alt poder adquisitiu, sinó també perquè viatja en temporada baixa. “A principis de juny deixen la plaça i tornen al setembre, i fa turisme actiu”.

Assegura que el sector, especialment l’hoteler, està preocupat, sobretot després d'una arrencada d'any en què es van superar les xifres de vendes de l’any anterior. Però des de mitjans de maig les reserves han caigut i regna la incertesa, ja que “hi ha moltes places hoteleres, molts llits, i no els omplirem per manca de mercat”.

“Enguany costa vendre al mercat britànic i, tot i que estem venent per l’agost i el setembre, el que puc garantir és que no va bé”, conclou Túnez. (Font: Diari Més).

Sort que el nostre alcalde, Pere Granados, autoproclamat president del Patronat de Turisme, en sap molt, de turisme.