dimarts, 20 de juny del 2023

Cuatro situa Salou com a referent del turisme de borratxera

 


Aprofitant l’inici de l’estiu i el desembarcament massiu de turistes (sobretot joves), el programa Focus de Cuatro va emetre ahir a la nit un especial sobre el turisme de borratxera. I com era d’esperar, perquè hi ha fets innegables, bona part del protagonisme l’acaparen Magaluf i Salou, dues destinacions que situen com a “escenaris de l’eterna lluita dels veïns contra el turisme de borratxera”.

De Magaluf es diu que és una de les destinacions preferides pel turisme estranger per la seva fama de festa. “Només des de començament d’any són 724.286 persones estrangeres les que han visitat Calvià davant les 45.601 visites nacionals”. A Magaluf, puntualitza, “se segueixen repetint les escenes de descontrol i disbauxa als carrers”.



“D’altra banda, a Salou han viatjat 158.235 estrangers des de començament d’any. El programa també s’ha desplaçat fins a aquesta ciutat, on molts joves passen les vacances atrets pels baixos preus”. I la beguda a dojo, per descomptat.

L’espai inclou declaracions de membres de l’associació de veïns Salou Est (zona de Carles Buïgas), que reconeixen estar farts d’un problema que l’Ajuntament es nega a resoldre.

“A la nit els joves surten en estampida, cridant, bevent”, explica un dels afectats pel descontrol. El programa el podeu veure aquí.