dissabte, 3 de juny del 2023

El pacte a quatre treu de polleguera el PP

 


La confirmació del pacte entre ERC, PSC, Junts i En Comú Podem ha provocat la immediata reacció del PP, que es queda fora del govern. En un comunicat, el PP carrega contra tothom, començant pel PSC, del que alerta de la seva pèrdua continuada de vots: “El 2007 era la força hegemònica, amb un percentatge de vot del 34%, però elecció rere elecció ha anat encadenant un progressiu declivi, fins a situar-se en el 12,79% actual. Caiguda que probablement serà encara més evident el proper 23 de juliol”. A més, titlla Alfredo Clúa de ser “un candidat de perfil baix” i li atribueixen “una campanya electoral erràtica que no ha sabut calar entre la ciutadania”.

A continuació, les crítiques són per a ERC. “Si la caiguda del PSC és substancial, no ho és menys la d’ERC, que s’ha deixat dos regidors”. Una pèrdua que “podria justificar-se en la nefasta gestió de Pere Aragonès al capdavant de la Generalitat, incapaç d’articular un projecte polític solvent i perdent 300.000 vots respecte al 2019”.

“En el cas de Junts, ha obtingut menys vots que en les eleccions de 2019, malgrat tenir nou candidat i una campanya caríssima, certificant la caiguda del suport a les forces independentistes”. “Només ECP pot presumir de considerar-se un dels vencedors de la nit del 28, en aconseguir tornar a la sala de plens després de quatre anys de travessia pel desert”.

En el seu comunicat, el PP pronostica que “aquest pacte no acabarà el mandat, a la vista dels perfils polítics els antecedents ja coneguts en matèria de traïcions mútues, les probabilitats d’una implosió no gaire llunyana”, raons per les quals auguren “un mandat complex i, per descomptat, quatre nous anys perduts per a Cambrils”. (Font: Revista Cambrils).