dissabte, 3 de juny del 2023

ERC manté els quatre regidors, però perd vots

 


La nit electoral del diumenge passat no va ser gaire plàcida per a ERC. És cert que mantenen els quatre regidors aconseguits el 2019, però pateixen una pèrdua de vots, ja que van passar dels 1.393 de fa quatre anys als 1.289 del 28-M.

És a dir, la formació del Sebas es va deixar pel camí 104 vots, quan ells n’esperaven arreplegar bastants més que llavors. Almenys, fins a assolir un cinquè regidor, pel fet que la desbandada del PSC després de l’aliança amb Pere Granados, i que va trencar el partit, els podia beneficiar.

Això sí, han passat a ser la segona força del municipi. El 2019 es van situar com la tercera, després de Sumem per Salou-Junts i el PSC. Però com en aquests comicis el d’Albox ha integrat el PSC (Sumem per Salou-PSC), els socialistes han esdevingut un zero a l’esquerra i uns mers escolanets de Granados.

Una pèrdua de vots, la dels republicans, que encara hauria estat major si la CUP s’hagués presentat a les eleccions, ja que l’absència dels cupaires va afavorir el vot republicà com a mal menor.

Caldrà veure ara si aquests quatre regidors són el sostre d’Esquerra a Salou o si encara els queda gas de cara al futur.