dimecres, 7 de juny del 2023

Granados torna a ser candidat a la Petxina Tancada

 


La demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha informat de la imminent concessió, divendres vinent al Teatret del Serrallo de Tarragona, de les Petxines en les diferents categories.

Els seleccionats a la Petxina Oberta són l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, per atendre les peticions d’informació dels mitjans de comunicació al voltant de diverses crisis, com els aiguats de l’octubre de 2019 o la sequera actual; la Unió de Pagesos de Catalunya, per l’actitud proactiva a l’hora d’informar sobre un sector en crisi permanent, agreujada per la sequera i l’emergència climàtica, i Tarraco Viva, pels 25 anys que fa que contribueix a la divulgació i la comunicació de la història en els mitjans de comunicació.

Pel que fa a la Petxina tancada, els candidats són Iqoxe, per l’opacitat i poca transparència comunicativa durant el procediment judicial obert a causa de l’explosió de l’any 2020, l’aeroport de Reus, per perpetuar una política comunicativa de baixa intensitat, que ofereix pocs continguts als periodistes, tot i ser una infraestructura clau del territori, i… tatxin, tatxan!… l’Ajuntament de Salou, per no facilitar prou l’accés a la informació, demanar les preguntes prèviament a entrevistes i denegar algunes peticions dels periodistes d’entrevistar l’alcalde del municipi, Pere Granados. (Font: Col·legi de Periodistes).

Aquest és el que després parla de transparència. D’administració oberta. De rigor. D’atendre tots els ciutadans i posar a la seva disposició el que aquests necessiten per estar al dia de la modèlica gestió dels recursos públics que ell porta a terme. Qui compra periodistes, en definitiva, amb publicitat institucional (“Ho publiques fil per randa o se t’acaben els anuncis”) o directament veta o censura, demostrant la seva poca qualitat democràtica.

Val a dir que el 2020 l’Ajuntament de Salou, també amb Granados al capdavant, ja va rebre aquesta poc edificant distinció. Aleshores intentant que els periodistes silenciessin el Saloufest.

Quina penya, tu, quina penya! I l’hem d’aguantar quatre anys més!