dimecres, 7 de juny del 2023

Junts va rebutjar una llista conjunta amb ERC, i així els va anar

 


Un any abans de les municipals del 28 de maig passat, ERC i Junts van estudiar la possibilitat de presentar-se a les eleccions amb una llista conjunta, però després de diverses trobades el setembre passat els de Puigdemont van rebutjar aquesta possibilitat.

L’objectiu era unir forces per desbancar Pere Granados de l’alcaldia (alcalde gràcies a Junts però candidat del PSC als comicis anteriors).

Encara més: tant Sebastià Domínguez com Martina Fourrier, alcaldables d’ERC i Junts, respectivament, estaven disposats a cedir el lloc a un candidat del gust dels dos partits: Zacarías Henar, exregidor socialista (de quan el PSC no era, ni de bon tros, el que és ara) i president d’Òmnium Tarragonès.

Però les converses van durar poc. Segurament, per l’oberta rivalitat que mantenen els dos partits en l’àmbit de la política catalana. Unes diferències que els ha allunyat de la voluntat popular i han esdevingut la principal amenaça del sobiranisme català.

Dit d’una altra manera: novament es van anteposar els interessos de partit als de Salou.

El 28 de maig passat, ERC va treure quatre regidors (els mateixos del 2019) però va perdre un centenar de vots. I Junts, la campanya electoral del qual va ser deplorable (per no dir inexistent), no va obtenir ni un representant, quan anant-hi plegats podien haver fet molt més.