dijous, 1 de juny del 2023

Klein el breu: tal faràs, tal trobaràs

 


ERC, PSC, Junts i En Comú Podem han arribat a un acord per governar Cambrils aquest mandat. L’alcalde en funcions, Oliver Klein, va guanyar les eleccions municipals de diumenge i confiava a revalidar el càrrec repetint l’entesa amb PSC i PP. Però el PSC, que el setembre del 2021 va donar suport a una moció de censura contra l’aleshores alcaldessa Camí Mendoza (ERC), torna amb els republicans a canvi que el seu candidat, Alfredo Clúa, sigui alcalde els tres primers anys, mentre que el quart any de mandat serà per a Mendoza.

Els primers moviments per formar govern es van produir la mateixa nit de les eleccions amb la finalitat de deixar fora el Nou Moviment Ciutadà de Klein, el partit més votat, amb sis regidors.

La suma d’ERC (quatre regidors), PSC (tres), Junts (tres) i En comú Podem (un) permetia la majoria absoluta d’11 regidors.

Per la seva banda, el guanyador de les eleccions, Oliver Klein, hauria intentat fins al darrer moment pactar amb dos o més partits per poder mantenir l’alcaldia.

El primer contacte va ser amb el PSC i el PP. Tant Klein com David Chatelain, regidor del PP, s’havien mostrat predisposats a repetir l’aliança. Això no obstant, Clúa no era del tot partidari i havia demanat a canvi l’alcaldia.

Klein va oferir aleshores la possibilitat de compartir l’alcaldia dos anys, però aquesta opció no va convèncer a Clúa, que va trencar el contacte dilluns al vespre.

Un altre moviment de Klein ha estat parlar amb Junts, però tampoc ha tirat endavant per la tensió entre Klein i Daza. També el batlle en funcions ha tingut contacte amb els comuns i Vox per poder governar, però sense èxit. (Font: Revista Cambrils).