dissabte, 24 de juny del 2023

La Flama del Canigó ja crema a Cambrils

 


La Festa Major de Sant Pere de Cambrils, la més marinera, ja està en marxa. Com és habitual, l’arribada de la Flama del Canigó va donar ahir el tret de sortida a les festes i també a l’estiu.

Seguint la tradició, la Flama del Canigó es va passar a buscar a les 18 hores a Riudoms per traslladar-la a Cambrils. Al voltant de les 19:30 hores va començar la cercavila al passeig Miramar fins al passeig de les Palmeres a càrrec dels diables Els Cagarrieres i els seus timbalers, acompanyats de veïns del municipi i turistes. Un cop al passeig de les Palmeres es va fer l’encesa i la distribució de la flama als representants de les entitats i pubilles.

A l’interior del parc del Pescador es va fer l’acte principal on l’alcalde en funcions de plegar, Oliver Klein, va adreçar unes paraules a les persones que hi havia presents.

“Avui és la nit de Sant Joan, el foc és un símbol de l’estiu, de la festa pagana [suposo que això ho va dir en referència als costos judicials que haurà de fer front quan els tribunals desestimin els seus recursos electorals], i aquí ho vivim molt intensament. Us convido a gaudir d’aquesta nit màgica”, va afirmar l’alcalde sortint.

Tot seguit, un representant de cada entitat de Cambrils va llegir part del manifest de la Flama del Canigó i es va encendre una foguera, tal com es pot veure a la imatge de dalt.

L’acte va acabar amb una ballada a càrrec dels Amics de la Sardana. Els assistents van poder gaudir de coca [de menjar, que no irrita la mucosa] i vi dolç en aquests moments tan agres per a Klein. (Font: Ràdio Cambrils).