dissabte, 3 de juny del 2023

Valents, una escissió de Cs, deixa fora Susín

 


El 28-M ha marcat la desintegració definitiva de Cs. Per si no n’hi hagués prou amb el funest panorama que ja es veia venir, als taronges els va sortir competència directa: Valents, un residu dels d’Arrimadas nascut de la ruptura amb Cs de Manuel Valls, l’arribista polític hispanofrancès que pretenia ser alcalde de Barcelona per alliberar el món d’Ada Colau.

Ara Valents actua sota la batuta d’Eva Parera, exportaveu de Barcelona pel Canvi (el partit fundat el 2019 per Valls després del cisma). La formació era del tot desconeguda a Salou. Aquesta gent va aterrar poc abans de la campanya amb un personal que ningú sabia qui era. El seu propòsit: resoldre tots els problemes que pateix la ciutat, sempre que ells manin, per descomptat.

No va poder ser; diumenge passat només van treure 76 vots, molt pocs, com era previsible. Però suficients perquè el regidor Sergio Susín, candidat de Cs i que va obtenir 363 vots, es quedés fora del consistori.

Si les paperetes de Valents haguessin anat a Cs, la suma hauria estat de 439 vots, més que Unidos Salou Acció Plural (416), que va treure un regidor.

En resum, que es van matar entre ells, al més pur estil fratricida.