dissabte, 29 de juliol del 2023

Cambrils crea refugis climàtics per protegir-se de la calor

 


Davant les onades de calor que s’estan produint a tot el territori i que poden comportar un problema de salut pública, l’Ajuntament de Cambrils va posar en marxa a principis del mes de juliol una xarxa de refugis climàtics per ajudar a la ciutadania a combatre aquests episodis de calor intensa.

La xarxa de refugis està formada per quinze equipaments climatitzats degudament identificats, com la biblioteca, el centre cívic Les Basses, l’Ateneu Juvenil, el Forn del Tallero o l’Ajuntament, a banda dels espais verds amb zones d’aigua potable, que poden proporcionar confort tèrmic als veïns en episodis de calor intensa o molt intensa, a la vegada que mantenen la seva activitat o funcions ordinàries.

Per fer-ne ús en moments de calor extrema, la ciutadania només s’ha de dirigir a un punt habilitat, que trobarà degudament senyalitzat com refugis climàtics, en el seu horari d’obertura habitual. Els espais compten amb aire condicionat, lloc per seure, un punt d’aigua i lavabo.

Paral·lelament, hi ha distribuïdes per tota la ciutat una sèrie de fonts d’aigua potable per tal que es pugui beure aigua amb freqüència. (Font: Ajuntament de Cambrils).