dissabte, 8 de juliol del 2023

Clúa ja és alcalde en un ple marcat per les punyalades i Vox

 


Alfredo Clúa ja és el nou alcalde de Cambrils. El candidat socialista va ser investit ahir batlle de la ciutat. Una sessió que va estar marcada pels crits contra Vox per l’ús del castellà i pels ganivets entre Oliver Klein (NMC) i Enric Daza (Junts), que s’han vist les cares un dia després de conèixer-se la denúncia per prevaricació presentada per l’alcalde sortint en contra del seu excompany de partit.

El retard en la constitució del nou Ajuntament (s’havia d’haver oficialitzat el 17 de juny passat) obeeix als successius recursos que Oliver Klein, candidat la de llista més votada, ha presentat sense èxit per tal impedir que el govern del quadripartit l’apartés del càrrec.

La formació liderada per l’exbatlle ha fet l’entrada a la sala enmig dels aplaudiments per part dels seus simpatitzants. Un altre fet que ha cridat l’atenció ha estat la distribució de les cadires. Per primer cop, només els portaveus de cada partit ocupaven el seu lloc a la taula i la resta de regidors estaven asseguts al mig.

Alfredo Clúa (PSC), Cami Mendoza (ERC), Enric Daza (Junts) i Jordi Barberà (En Comú Podem), el nou govern, estaven al costat dret; mentre que Oliver Klein (NMC), David Chatelain (PP) i Isabel Segarra (Vox), a l’esquerra.

La secretària municipal ha iniciat el ple amb la constitució de la mesa d’edat que, casualment, ha estat formada pels dos regidors de Vox. Isabel Segarra ha actuat com a presidenta i Ricard Montero com a vocal. Segarra ha llegit tota l’estona en castellà, el que ha provocat que part del públic demanés que aquesta part es fes en català.

“Tots ho entenem millor”, ha dit una dona del públic. Això no obstant, la regidora ha continuat la seva intervenció en castellà, el que ha motivat xiulets i que el seu company de mesa hagi fet una crida a l’ordre. (Font: Revista Cambrils).