dilluns, 17 de juliol del 2023

El pacte Granados-ERC és l’essència de la corrupció

 


Pere Granados, alcalde de Salou per Sumem per Salou-PSC, i Sebastià Domínguez (ERC) han signat un acord de govern. Sumem per Salou-PSC té vuit regidors, i ERC, quatre, per la qual cosa la suma de tots dos garanteix a Granados la majoria absoluta. ERC ha pactat amb Granados malgrat que a la campanya electoral de les últimes municipals va prometre que no ho faria perquè ells representaven el canvi.

Aquesta manca de paraula política és una vergonya per a la democràcia. Els polítics estan en el poder per representar els interessos del poble, i això implica ser honest i transparent. Quan els polítics fan promeses que no tenen intenció de complir, no estan només trencant la confiança del poble, sinó que també estan minant la democràcia.

El cas de Salou no és un cas aïllat. Cada vegada és més habitual que els polítics trenquin les seves promeses. Això es deu a diversos factors, com ara la corrupció, l’ambició personal i la manca de responsabilitat.

La falta de paraula política és una greu amenaça per a la democràcia. Quan els polítics no són dignes de confiança, el poble perd la motivació per participar en la política. Això pot conduir a un desinterès general per la política, que pot acabar en una crisi democràtica.

És important que els polítics siguin conscients del dany que poden causar amb la seva manca de paraula. Els polítics han de ser honestos i transparents amb el poble, i han de complir les seves promeses. Només d’aquesta manera es pot mantenir la confiança del poble i la democràcia.

Aquí teniu alguns consells per als polítics que vulguin ser dignes de confiança:

-Sigueu honestos i transparents amb el poble.
-Compliu les vostres promeses.
-Sigueu responsables dels vostres actes.
-Sigueu respectuosos amb els altres polítics i amb el poble.
-Establiu un diàleg amb el poble.
-Estigueu oberts a les crítiques.

Seguint aquests consells, els polítics poden contribuir a construir una democràcia més forta i més justa.

(Article escrit per una intel·ligència artificial.)