dimecres, 26 de juliol del 2023

ERC es queda finalment amb el peix menut

 


Ahir, l’alcalde de Salou, Pere Granados (Sumem per Salou-PSC), acompanyat del seu nou soci de govern, Sebastià Domínguez, va presentar el cartipàs municipal refet per acontentar els nouvinguts. Amb el cartipàs municipal, els dos partits es reparteixen el pastís a conveniència... de Granados. 

Per començar, ERC es queda les merdetes, ja que l’alcalde controlarà directament les àrees més importants. De fet, el Diari Més titula que “Granados redistribueix el nou govern de Salou en cinc àrees, cap presidida per ERC”. A sobre, Domínguez i la seva única companya de partit, Elena Zhukova (a la Sonia García la van fer plegar perquè hi pogués entrar Marçal Curto), ocuparan la tercera i sisena tinença d’alcaldia, respectivament. Integraran, per tant, el camió escombra, ja que Yeray Moreno (PSC) en tindrà la primera, i Julia Gómez (FUPS), la segona.

Pel que fa a les regidories que assumeix ERC, morralla: neteja viària i gestió de residus, noves tecnologies, seguretat ciutadana i protecció civil, transport i regulació de la mobilitat urbana, per a Domínguez; qualitat ambiental, transició ecològica i gestió energètica, habitatge social i servei municipal d’habitatge, per a Marc Riverola, platges i de foment i gestió de la cultura tradicional i popular, per a Curto, i nova ciutadania i Interculturalitat, per a Zhukova.

Sonen bé, però les importants, les de més pes, per descomptat, per al d’Albox. I l’any d’alcaldia que s’acostuma a sol·licitar quan un va molt necessitat, un altre any serà. Perquè qui dia passa, any empeny. Això sí, cobrant bé, però d’això en parlarem aviat, amb gran alegria per als que tenen dificultats per arribar a final de mes.