dijous, 3 d’agost del 2023

Granados guanya un 9% més que l’alcalde de Cambrils i treballa menys

 


Les retribucions dels alcaldes i de la resta dels representants públics les fixa el ple municipal. L’import varia en funció de diversos factors, com ara la població del municipi, els serveis que presta l’Ajuntament i el nivell de responsabilitat. En general, els alcaldes de les ciutats més grans tenen retribucions més elevades que els alcaldes dels municipis més petits.

A Salou, amb una població de 29.028 habitants (2022), l’alcalde, Pere Granados, cobra 57.499,75 euros bruts anuals. A Cambrils, amb una població de 35.675 (2022), l’alcalde, Alfredo Clúa, ingressa 52.582,50 euros bruts anuals. Tant Granados com Clúa són del mateix partit (PSC). I la seva dedicació és exclusiva. Amb la peculiaritat que la de Granados és del 90% per poder cobrar també d’altres institucions (com ara la Diputació, on Clúa no hi és) i del seu despatx d’advocats.

La resta de regidors del govern local també cobren més a Salou. El sou de Yeray Moreno i de l’Hèctor Màiquez es dispara fins als 59.000 euros, quan el màxim que cobren altres membres de l’equip de govern de Cambrils amb dedicació exclusiva és de 42.435 euros. Unes retribucions generoses les de Salou que també beneficien els nouvinguts d’ERC, de 53.100 euros en el cas del seu cap de files, Sebastià Domínguez, també per una dedicació exclusiva del 90%, com Granados, perquè els calerons d’una segona feina puguin entrar sense problemes, tot per la via legal.

Pel que fa als regidors de l’oposició, també es cobra més a Salou que a Cambrils. Els portaveus de cada grup de Cambrils ingressen 12.269 euros enfront dels 21.000 euros de Salou. I els regidors normals, 15.120 enfront del que treuen els de Cambrils per assistència a plens i comissions, ja que no gaudeixen d’un sou fix.

Queda clar, doncs, que els polítics, a Salou, van per la pela. Millor dit: en general, a tot arreu es va per la pela, però aquí més. 

Pagant el poble, per descomptat.