dissabte, 26 d’agost del 2023

Granados va estar a punt de no entrar a la Diputació

 


El 19 de juliol passat es va constituir la Diputació de Tarragona. Està integrada per 17 representants. D’aquests, vuit són del PSC, un dels quals és l’alcalde de Salou, Pere Granados.

Granados no és del PSC, sinó de FUPS. Però a les passades municipals FUPS i PSC es van coalitzar sota la marca Sumem per Salou-PSC, cosa que li permetia a Granados tenir un seient amb càrrec a la Diputació, que és el que volia.

Tot i això, l’alcalde de Salou va estar a punt de no ser diputat provincial, ja que no figurava a la llista inicial. Quan a Alcaldia es va adonar d’aquesta circumstància, d’aquest oblit, va haver de remoure cel i terra perquè Granados fos un dels vuit escollits. 

Els telèfons treien fum. Era inadmissible que això pogués passar i calia desplaçar qui no tocava cap a una altra institució, per donar-li cabuda a ell. I així va ser.

El que ha succeït revela la creixent pèrdua d’influència de Granados en l’aparell socialista. Bàsicament, pel mal resultat electoral aconseguit el 28 de maig. Amb l’aliança amb el PSC, socialistes i Granados confiaven en assolir la majoria absoluta. Cosa que no va passar. Al contrari, els vuit regidors aconseguits es quedaven lluny dels 11 que, com a mínim, esperaven.

Per això Granados va haver de donar entrada a ERC al govern municipal. Cosa que, tot sigui dit, no li va costar gaire, ja que els republicans, amb ben poca cosa es creuen importants.

Una mostra clara que malgrat haver guanyat les eleccions, Granados està perdent pistonada a passos gegantins.

Les fonts consultades apunten que el lapsus de Granados va ser perfectament deliberat. Que algú, probablement per raons personals i amb gran influència al partit, li va voler passar factura. Tot això al marge, naturalment, del PSC de Salou, que també vivia en la inòpia.

Sí, Granados torna a estar a la Diputació. Però amb un càrrec (el de diputat delegat de Polítiques d’Ocupació i Emprenedoria) que ell no volia perquè no proporciona lluïment, que és el que busca.