dimecres, 6 de setembre del 2023

Domínguez qualifica d’anècdota un atropellament al carrer Barcelona

 



Al ple municipal del passat 30 d’agost, Vox va presentar una moció que demanava revisar la visibilitat i ubicació dels passos de vianants del municipi per fer-los més segurs. La proposta es portava després que unes setmanes abans una dona fos colpejada per un camió quan travessava el carrer Barcelona a l’altura del carrer Scala Dei.

“Es tracta d’identificar i corregir deficiències, detectar les zones d’alta densitat de cotxes i persones i garantir la seguretat sobretot als voltants de les escoles”, va assenyalar la portaveu del partit, Ana Belén Rodríguez.

El PP es va sumar a la iniciativa, en considerar que “són molt millorables” els passos de vianants de la ciutat. El portaveu del grup popular, Mario García, va plantejar fins i tot instal·lar-hi també bandes sonores.

USAP va donar suport la moció i va demanar, a més, introduir senyals lluminosos o acústics que alertin tant vianants com conductors.

La proposta no va ser aprovada per l’equip de govern (PSC-ERC), que té la majoria absoluta, perquè segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastià Domínguez, “ja tenim un pla de mobilitat. Els passos de vianants estan ben senyalitzats i tenen accessos per a minusvàlids”.

El més greu de cas va ser quan el republicà va qualificar de “vergonyós” que la moció es presenti després que fos la mare d’Anabel Rodríguez la persona atropellada. Un accident que Domínguez va qualificar d’“anècdota”. Quan de cap manera es pot titllar d’episodi irrellevant o sense importància que un camió se’t foti a sobre, perquè et pot matar.

És més, la revisió de les mesures de seguretat que es demanaven en cap moment tenien un interès particular (el de rescabalar la mare de l’Anabel) sinó que estaven pensades per al conjunt de la ciutadania. Perquè som tots els veïns (també ells, si alguna vegada trepitgen el carrer) els que ens en beneficiarem.

En el mandat passat, Domínguez va carregar durament contra el seu antecessor en el càrrec, David González (PSC), de qui va dir que no havia fet res amb el pla de mobilitat. Ara que ell és el responsable del departament, ara resulta que sí, que la feina anterior és perfecta i no cal tocar.

A dalt, el pas de vianants del carrer Scala Dei. Quan els cotxes passen per aquí s’aturen si puja algú pel carrer Barcelona. Però en arrencar es troben de cop amb el pas de vianants del carrer Barcelona.

És aquí on va tenir lloc l’accident. El conductor del camió es va incorporar a la via després de mirar a la dreta. I, de sobte, es va trobar al davant una dona que travessava correctament el carrer. Va frenar, sí, però no prou.