dissabte, 2 de setembre del 2023

Un regidor de Vox fa seu el “Todos al suelo” de Tejero

 


El diari Ara va publicar ahir que un regidor de Vox de l’Ajuntament de Salou fa seu el modus operandi del colpista Antonio Tejero, l’antic tinent coronel de la Guàrdia Civil que va protagonitzar el 23-F amb la complicitat del rei Joan Carles I, després que l’alcalde del municipi, l’unionista Pere Granados (PSC), no hagués impedit la sisena edició de la Passejada per la República que va tenir lloc el 26 d’agost passat al municipi.

El regidor en qüestió és Paul Daniel Axinte, número tres de la formació ultra, que en acabar el ple de dimecres passat va preguntar a la seva companya de partit i portaveu del grup municipal, Ana Belén Rodríguez, si sabia qui era Tejero. “Sí, per què?”, li va contestar ella. A la qual cosa Axinte va respondre: “M’identifico amb el seu modus operandi en aquest moment. Al suelo todo el mundo”, va afegir.

El comentari es va produir un cop acabada la sessió, però els micròfons estaven oberts. Unes imatges i veu que han estat filtrades a la premsa, atès que el vídeo del ple encara no ha estat publicat per l’Ajuntament i Granados ja havia donat per enllestit el ple, interrompent-se, en teoria, l’enregistrament.

La filtració està originant un acalorat debat a les xarxes socials entre dreta i esquerra. ERC ha expressat el seu rebuig als comentaris d’Axinte dient que els qualifica “d’intolerables” i afirma que no es poden permetre.

El regidor, per la seva banda, retreu el silenci d’ERC amb l’escàndol que ha suscitat el maltractament psicològic que ha patit l’exregidora socialista Estela Baeza per membres del PSC, del qual ara Granados n’és el cap més visible, el qual governa amb el suport d’ERC.