Sorprèn que en una destinació turística com Salou, on predomina el comerç
de baixa estofa i de temporada, la quincalla i tot allò que és atrotinat, hi
hagi algú que tingui la gosadia de muntar una botiga com aquesta, que fa dels
productes de qualitat el seu principal estendard i disposat a obrir tot l’any.
Parlo
de la Maison la Goulue, situada al número 30 del carrer Barcelona, just abans
d’arribar a la Via Roma.
D’entrada,
impacta la decoració, càlida i elegant. Però sobretot, el que es ven dins:
xocolata de tota mena treballada artesanalment. Amb cura i bon gust. N’hi ha
més d’un centenar de varietats. Des d’unes aparents olives verdes a l’interior
de les quals s’amaga el producte estrella de la casa (el bombó) fins a musclos
praliné, captaires de xocolata blanca i negra, roques d’ametlla, trufes, dolces
pilotes de golf, cireres amb licor, torrons, cistelles de regal, caramels, i un
llarguíssim etcètera de llepolies.
La
Goulue va obrir a mitjans de juliol, amb la temporada ja començada. Però això
no importa: el seu objectiu és a llarg recorregut, i ser un establiment de
referència a Salou.
Només un avís per als despistats: molt de compte amb el que compreu. La xocolata és addictiva, i en mans d’aquests excel·lents professionals, encara més.