dimecres, 20 de març del 2024

CSIF: “Només tres policies locals vigilen Salou durant la nit”

 


La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat la falta d’agents i de recursos a la Policia Local de Salou. El sindicat critica la “nul·la planificació política” i assegura que la situació ha empitjorat des del mes de gener d’enguany. “Durant molts serveis, inclosos els de la nit, només hi ha tres policies per a tot el municipi”, ha advertit.

També lamenta que no s’hagi complert el compromís adquirit per l’alcalde, Pere Granados, el maig passat, en el qual es va acordar garantir un mínim de cinc professionals de carrera de servei. El CSIF exigeix que es compleixin “immediatament” els compromisos pactats.

Segons el sindicat, el pressupost assignat per a la seguretat pública ha augmentat gràcies als diners rebuts dels fons europeus, els quals s’han destinat a adequar les instal·lacions de la comissaria, adquirir emissores, càmeres unipersonals i altres materials. Amb tot, lamenten que no s’hagi incrementat el nombre de policies de carrera per tal d’assolir els “mínims acordats”.

El CSIF destaca que el nombre de fets delictius “d’extrema perillositat” ha crescut en els darrers temps al municipi, “amb l’ús armes de foc, assassinats, tiroteigs i altres incidents de caràcter delinqüencial”. 


Agents apallissats


Fa unes setmanes, expliquen, tres agents de la Policia Local van patir lesions després que un individu els propinés una “pallissa brutal”.

“Es van trobar indefensos perquè només tenien una defensa semirígida i l’arma de foc. Van ser brutament atacats i no tenien mitjans per defensar-se”, argumenta.

“Per Setmana Santa, l’Ajuntament incorporarà interins, però és per donar una falsa imatge de seguretat; són nois que no estan preparats per fer la feina, necessitem personal professional de carrera”, afegeix el sindicat.

Per tot plegat, CSIF exigeix que es compleixin els “mínims pactats” de patrulles de servei, que s’incrementi el pressupost per a la seguretat pública i que se’ls proveeixi de les “eines apropiades i adquirides” per a més de 30 municipis de Catalunya, com són les pistoles Taser, la defensa extensible i els esprais de defensa. (Font: CSIF).