dimarts, 21 de maig del 2024

Salou obrirà un centre de fongs gurmet al pipicà

 


Els fongs han estat sempre un ingredient indisociable de l’alta cuina internacional. Especialment, en les destinacions turístiques massificades. Amb la finalitat de garantir una qualitat encara més gran de la seva gastronomia, l’Ajuntament de Salou obrirà un centre de producció micològica en terrenys del pipicà que hi ha al costat de l’ambulatori.

De fet, ja han començat els treballs de construcció d’aquest modern centre, que consisteixen bàsicament a no escombrar el terreny (és a dir, deixar-lo brut i abandonat), aconseguir que les fulles es podreixin i després s’assequin, permetre que les escombraries campin a plaer, perquè no es recullen, i finalment fomentar la presència de rates.

Tot això garanteix l’aparició dels fongs i les seves espores que després, traslladats als plats, afavoreixen un ús culinari de màxim nivell. Un mètode innovador i sostenible aquest, per obtenir fongs de primera qualitat, que sens dubte revolucionarà el món dels fogons a escala planetària.