Els
fongs han estat sempre un ingredient indisociable de l’alta cuina
internacional. Especialment, en les destinacions turístiques massificades. Amb
la finalitat de garantir una qualitat encara més gran de la seva gastronomia,
l’Ajuntament de Salou obrirà un centre de producció micològica en terrenys del
pipicà que hi ha al costat de l’ambulatori.
De
fet, ja han començat els treballs de construcció d’aquest modern centre, que
consisteixen bàsicament a no escombrar el terreny (és a dir, deixar-lo brut i
abandonat), aconseguir que les fulles es podreixin i després s’assequin,
permetre que les escombraries campin a plaer, perquè no es recullen, i
finalment fomentar la presència de rates.
Tot
això garanteix l’aparició dels fongs i les seves espores que després,
traslladats als plats, afavoreixen un ús culinari de màxim nivell. Un mètode
innovador i sostenible aquest, per obtenir fongs de primera qualitat, que sens
dubte revolucionarà el món dels fogons a escala planetària.