dimecres, 31 de juliol del 2024

Amb el PSC al govern català el Hard Rock perilla més que mai

 


L’acord PSC-ERC per investir Salvador Illa president de la Generalitat contempla modificar la fiscalitat del Hard Rock, de manera que el tipus impositiu dels casinos rebaixat al 10% passaria al 55%. Aquesta rebaixa fiscal que ara es vol revertir va ser aprovada per CiU i el PSC el 2014. Els comuns havien sol·licitat sense èxit tornar-la al 55%, una proposta que ara han fet seva els republicans i l’han inclòs en les negociacions amb els socialistes.

Una càrrega impositiva no agradarà gens a la multinacional, ja que suposa una pèrdua del benefici, per la qual cosa el pacte PSC-ERC podria liquidar definitivament el projecte.

Les reaccions no s’han fet esperar. L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha qualificat el canvi de “sorprenent”, ja que “hem passat de parlar de seguretat mediambiental a un tema nou, que és la fiscalitat”. “ERC fa gairebé tres anys que governa, podia haver modificat el tema de la fiscalitat si aquest era el problema i no ho ha fet”.

A Salou, l’alcalde, Pere Granados, s’ha mostrat molt més mesurat, cosa estranya en ell, ja que, d’entrada. sempre menysprea els qui no li segueixen el joc.

Segons Granados, “un govern de Salvador Illa és una garantia que el projecte tirarà endavant”. I també creu que aquest augment de la pressió fiscal no farà perillar el Hard Rock. “Després de tots aquests anys que hem patit moviments polítics que no han afavorit la inversió del Hard Rock, jo crec que aquesta qüestió de fiscalitat no serà un motiu perquè retrocedeixin després de tot l’interès que han demostrat fins ara”.

Com entendre aquesta reculada de l’alcalde de Salou? Doncs molt fàcil: vol guanyar punts amb el PSC defensant a capa i espasa Salvador Illa com a president. Per més que el pacte PSC-ERC suposi, en realitat, una bufetada dels socialistes a Granados, ja que el Hard Rock deixa de ser una aposta prioritària per a Catalunya.