dijous, 18 de juliol del 2024

Flors grogues

 


He llegit que els veïns de Tarragona s’han queixat de la catifa de flors de les tipuanes en els carrers. No sé allà, a Salou la porqueria groga deixa una mena de melassa enganxifosa a terra, que va a parar a la més sagrada intimitat de casa nostra.

La flor de la tipuana supera la permanència del confeti del Cos Blanc.

Ep!, que aquest hivern, encara tenia uns paperets d’un Cos del 2002 dins de la funda de la càmera de vídeo, analògica naturalment. Allò de les flors del corpus decorant els carrers de la ciutat es queda petit. Hi ha un cotxe que ja és tot groc, és clar que ningú el mou.

Fins i tot la gossa ha desenvolupat una sola falsa, feta de porqueria i flors, tot barrejat, que he hagut de treure amb molta paciència, sabó, dissolvent i tisores.

Fins ara, que és juliol, no s’ha netejat amb aigua la vorera del carrer de l’Arquitecte Ubach. Miracle!

Ja no ens quedem enganxats a terra... o seran els lixiviats de la brossa que ja no hi cap als contenidors? O el menjar que la veïna deixa cada nit pels gats, tot i que està prohibit fer-ho?

El misteri de la brutícia d’aquest carrer no té nom. Sincerament, els arbres urbans estan sobrevalorats, pot ser que fan ombra... però algunes branques ja estan a l’altura dels ulls i ni vull saber la petita vida parasitària (hi és) que ens cau als cabells i torna cap a casa.

Una veritable plaga!

Quan es belluga la vida de lloc, cas d’aquests arbres que serien considerats una espècie invasora en altres circumstàncies (lluny de la gestió municipal), les conseqüències són imprevisibles.

No sé gaire bé com va el sistema de neteja ni vull saber-ho. Demanem subvencions, indemnitzacions o què?

La cosa tan inspiradora de l’anunci de 'La república independent de casa meva' ja és història... érem més joves i creiem que sí, però el que passa a Salou, no es queda a Salou (com a Las Vegas), som generadors de notícies rocambolesques i burles de tota mena.

Pel que fa a l’articulisme propi, i tan entusiasmada que estic sempre amb el que està ben fet i ben dit, i sobretot honest, doneu-me tema i escriuré quelcom positiu i alegre.

Bon estiu!

Carolina Figueras Pijuán, directora artística-coreògrafa i creativa. Autora del llibre Memorias de una corista.

(Foto: Sr. Arpeggio).