diumenge, 25 d’agost del 2024

La Passejada per la República aplega independentistes i ultres

 


La Passejada per la República va reunir ahir 150 persones al passeig de Jaume I de Salou. La manifestació independentista, organitzada per la Plataforma x la Democràcia i la Llibertat Cambrils, Salou i Vila-seca, organitzava aquest esdeveniment per setè any consecutiu. Ahir va comptar amb la presència de Jordi Pesarrodona, exregidor d’ERC de Sant Joan de Vilatorrada, que va clausurar l’acte.

La concentració es va fer a mitja tarda al costat de la font lluminosa. Des d’aquest punt es va desplaçar fins al monument de Jaume I. La comitiva va estar encapçalada pel grup de timbalers Riudrums, de Riudoms, i per una pancarta on es podia llegir Independència.

Un cop arribat a la fi del trajecte es va fer la lectura del manifest i va cloure l’acte Jordi Pesarrodona, membre del secretariat nacional de l’ANC.

Pesarrodona, que va ser condemnat per desobediència per la seva participació en l’1-O, és un dels que ha rebut l’amnistia, però, a diferència d’altres casos, havia demanat que no li apliquessin perquè considera que el seu cas és una venjança i volia seguir lluitant per anul·lar la condemna.

Un any més, al mateix dia i gairebé a la mateixa hora es va contraprogramar una concentració d’extrema dreta per la unitat d’Espanya.

Aquesta concentració va comptar amb la presència d’unes 40 persones, entre les quals hi havia regidors de Vox de Salou, de Cambrils i de Vila-seca. (Font: Revista Cambrils).