dimecres, 7 d’agost del 2024

Salou, cinquena destinació turística més massificada d’Espanya

 


La localitat de Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca) és un poble del segle XVI situat a pocs quilòmetres de Manacor. Un lloc que ostenta el dubtós honor de ser la destinació turística més massificada d’Espanya, amb 73,1 turistes per habitant.

Aquesta és la primera ciutat espanyola que destaca en el rànquing de destinacions espanyoles amb més massificació turística elaborat pel portal de lloguers Holidu, que també alerta de la situació en què es troben Peníscola o Salou. La capital de la Costa Daurada última arriba a rebre gairebé 1,3 milions de visitants l’any, és a dir, 50 turistes per habitant.

Els rècords turístics d’arribada de visitants a Espanya impulsen les economies de moltes destinacions, però patint un turisme que desborda, esgota els recursos i posa a prova la paciència dels vilatans i la capacitat dels seus serveis.

El portal de lloguer vacacional Holidu ha elaborat un estudi per determinar les destinacions amb més turistes per habitant.


De la tranquil·litat al bullici


Al capdavant hi ha Sant Llorenç des Cardassar, un municipi balear que ha passat d’un tranquil refugi costaner a un bulliciós formiguer humà. Conegut per la seva espectacular arquitectura i nombrosos llocs d’interès cultural, Sant Llorenç ha vist com els seus recursos i serveis es veuen desbordats per l’afluència massiva de visitants, amb 595.340 arribades a l’any, la majoria estrangers (563.055).

Sallent de Gállego (Aragó) se situa al segon lloc del rànquing. Amb 51,8 turistes per resident, aquest poble pirinenc, conegut pels seus paisatges muntanyosos i activitats a l’aire lliure, els seus carrers, abans tranquils, ara són plens de visitants durant gran part de l’any. Amb un total de 75.675 arribades l’any, la majoria d’aquests turistes (42.456) són espanyols que fugen de les ciutats.


Salou: 1.284.275 arribades l’any


Peníscola, famosa pel castell medieval i les platges, rep 51,6 turistes per cada habitant, la qual cosa la col·loca a la tercera posició entre els llocs més massificats turísticament d’Espanya, sobretot a l’estiu. Registra un total de 383.548 arribades anuals, amb una considerable afluència de 319.988 turistes espanyols.

Naut Aran, al cor dels Pirineus, atrau 49,4 turistes per habitant i arriba a 87.307 arribades anuals.

I pel que fa a Salou, registra 48,6 turistes per habitant. Suma un total d’1.284.275 arribades l’any, gairebé a parts iguals entre turistes espanyols (625.755) i estrangers (658.520). (Font: Europa Press).

Tots ells segur que hi venen atrets pel talent local.