divendres, 30 d’agost del 2024

Salou recorre a l’explotació infantil per netejar els boscos

 


L’Ajuntament ha organitzat la primera “quedada” per netejar els boscos del cap de Salou. La peculiaritat de l’acte és que, amb el pretext de conscienciar els nens sobre la necessitat de tenir cura del nostre entorn, s’utilitza a menors com a mà d’obra barata, atès que els qui haurien d’exercir aquest treball són els empleats municipals.

La “activitat”, com així la defineix l’Ajuntament, s’havia de desenvolupar aquest matí al voltant de la pista poliesportiva del cap de Salou. Té el suport de l’associació de veïns.

No està de més recordar que la llei prohibeix el treball infantil i estableix límits clars sobre les activitats que els menors poden fer i no.

A més, és adequat educar els nens quan els incívics són els grans i són aquests els qui haurien de prendre consciència sobre la protecció del medi ambient? Per exemple, què dirien aquests nens si sabessin que l’alcalde, Pere Granados, va destruir una zona àmplia del bosc del Quec per donar-se el capritx de plantar-hi ceps de vi?

Cert, la protecció de la natura és una tasca de tots, però no pot fer-se a la costa d’explotar als més vulnerables.

I per acabar: qui no sembla que treballi gaire és l’alcalde. Què dirien aquests nens si veiessin l’agenda pública de Granados?: “Només un puto ple de curro en tota setmana?”. “Quan treballa aquest home?”. “I per anar un dia al mes al ple cobra 57.499,75 euros anuals, a més d’altres 13.825,45 euros que li cauen de la Diputació?”.

Pobres nens! Amb l’exemple dels polítics de Salou, quin futur tan trist els espera!