dimarts, 3 de setembre del 2024

El PSC reconeix que el Hard Rock cada cop és més lluny

 


Les opcions que el macrocasino del Hard Rock es construeixi a Vila-seca i Salou cada cop són més remotes. Fins i tot el PSC, actualment al govern català, que sempre ha defensat la infraestructura i la milionària inversió, sembla convençut. Ahir, la portaveu i consellera de Territori, Sílvia Paneque, va apuntar que és “més que possible” que el controvertit projecte no tiri endavant per falta de “viabilitat econòmica”.

El canvi s’explica per un dels punts que van introduir ERC i els Comuns per garantir la investidura de Salvador Illa: la pujada del 10% al 55% del tribut que grava el joc. “Complirem els acords al peu de la lletra”, va reiterar Paneque. I aquesta modificació impositiva pot ser determinant.

De fet, quan el projecte encara s’anomenava BCN World, el 2014 es va rebaixar notablement aquest impost (impulsat per Convergència amb el suport dels socialistes) per fer atractiva la inversió.

“És més que possible que la viabilitat econòmica del projecte estigui en dubte”, va confessar la consellera, qui, malgrat tot, ha subratllat que la tramitació administrativa pendent “es mantindrà” tal com estava previst.

La situació és enrevessada. El PSC no gosa paralitzar aquesta tramitació urbanística perquè tem que Hard Rock reaccioni anant als tribunals i demanant una indemnització a la Generalitat.

Qui sembla que viu al marge de la realitat és l’alcalde de Salou, Pere Granados. Ahir va afirmar que els inversors no posaran en dubte aquest projecte per una raó de fiscalitat, i va afegir que “estem en un moment en què el Hard Rock té llum verda i serà una realitat”.

Granados insisteix que “els inversors no posaran en dubte aquest projecte per una raó de fiscalitat, ja que fa molts anys que esperen aquest moment”. (Font: Diari Més).

Res, que Granados és l’únic que no se n’assabenta.