dimecres, 4 de setembre del 2024

Recollida de firmes contra la platja per a gossos

 


La platja per a gossos que l’Ajuntament de Salou va habilitar a la platja de Ponent ha generat un debat considerable entre els veïns, especialment entre els residents del barri de Barenys, que s’han vist directament afectats per la mesura. Així, mentre que alguns celebren la iniciativa, altres senten que la platja ha perdut la seva essència tranquil·la i familiar.

Alguns veïns del barri de Barenys perceben ara aquesta platja com a lloc caòtic i desorganitzat. Asseguren que la decisió d’habilitar aquesta zona per a gossos va ser presa sense cap mena de consens amb la comunitat.

A més, denuncien que aquesta part de la platja no es troba correctament mantinguda ni neta, cosa que empitjora encara més la situació.

El malestar dels veïns no es limita només a la brutícia, sinó que també a la manca de vigilància i control. Segons afirmen, hi ha usuaris que incompleixen la normativa, cosa que permet que els gossos traspassin els límits marcats, usin les dutxes destinades a les persones i no estiguin lligats, tal com estableix la normativa.

Aquest descontentament ha portat la comunitat de Barenys a iniciar una recollida de signatures amb l’objectiu de presentar les seves queixes a l’Ajuntament i sol·licitar una reconsideració de l’espai assignat als gossos.

Els veïns demanen que s’avaluïn altres ubicacions que no interfereixin amb el gaudi dels ciutadans del barri, que senten que el seu benestar ha estat interromput.

Per contra, altres usuaris de la platja de Ponent veuen amb bons ulls la creació d’aquest espai per a gossos. Consideren que és una iniciativa necessària, ja que molts amos de mascotes no tenien un lloc adequat on anar a la platja amb els gossos.

Per a aquests usuaris, la platja de Ponent ha guanyat diversitat i s’ha adaptat a les necessitats d’una part important de la població.

És més, alguns dels defensors d’aquesta idea afirmen fins i tot que l’espai es queda petit. Argumenten que el problema no rau en l’existència de l’espai per a gossos, sinó en la manca de consciència i respecte per part d’alguns usuaris. (Font: Diari de Tarragona).