dijous, 26 de setembre del 2024

Vox demana il·luminar l’Ajuntament amb la ‘rojigualda’ el 12-O

 


El ple de l’Ajuntament de Salou va tombar ahir una moció que demanava il·luminar el consistori amb els colors de la bandera espanyola el 12 d’octubre, amb motiu de la festa nacional espanyola.

La idea la va prendre Vox amb una finalitat clara: tocar els collons a ERC, soci de govern de l’alcalde espanyolista, Pere Granados. Una iniciativa a la qual també es va sumar el PP. Segons va exposar amb clar sentit irònic el regidor Paul Daniel Axinte (Vox), “la moció es presenta perquè Salou segueixi estant a l’avantguarda del patriotisme, tal com el Sr. Pere Granados i el govern, en què està també ERC, han fet amb la jura de bandera i la pantalla gegant per veure la selecció espanyola després de la instància presentada per Vox i que després el desfermat alcalde va voler fer seva. I també amb la presència de la Unitat Militar d’Emergències, amb presència d’ERC en un dia tan bonic i important també per a Salou”.

Posteriorment, va prendre la paraula, també en un to foteta, el portaveu del PP, Mario García, per carregar igualment contra ERC: “Estem d’acord amb la moció i hi votarem a favor. Tot i que pensem que podia haver estat una moció més valenta i demanar també que la bandera espanyola es pengés al pal d’entrada del municipi [la rotonda que hi ha al costat del Vial del Cavet.]”.

“Sr. Granados, jo crec que no ha de tenir gens de por per il·luminar la nostra corporació amb els colors de l’ensenya nacional. Els asseguro que ERC no abandonarà el govern municipal per això. Vostè sap tan bé com jo que ERC aguantarà el que calgui. Aguantarà carros i carretes. Aguantarà el que faci falta per continuar cobrant una bona nòmina a final de mes. Encara que les decisions que adopti puguin anar en contra dels seus principis ideològics. I no parlo gratuïtament, perquè hem tingut sobrades ocasions per comprovar que això és així. Només cal recordar la celebració d’una jura de bandera a Salou o la instal·lació d’una pantalla gegant perquè els veïns poguessin animar la selecció nacional a la final de l’Eurocopa. ERC afirma amb la boca petita que hi ha un estat opressor que no els deixa viure en llibertat, però que aquesta opressió es fa molt més suportable quan arriba final de mes i ingressen al compte bancari 3.000 euros”.

“A més, Sr. Granados, tinc el ple convenciment que vostè xala amb actes en què la nació espanyola és present. I que gaudeix per partida doble quan sap que aquests actes irriten de manera notable els seus socis de govern. Per això l’animem a continuar gaudint: commemorant un dia tan important per a molts salouencs com és el 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, en què a més d’aquesta celebració, se celebra el dia del Pilar i el de la patrona de la Guàrdia Civil. Quin millor reconeixement que il·luminar la façana del nostre ajuntament amb l’ensenya nacional. Sigui vostè valent, Sr. Granados, atreveixi’s!”. [Continuarà, però no sé quan perquè el vídeo del ple l’han tallat aquí.]