divendres, 4 d’octubre del 2024

Santoral: Sant Pere Asín vas muy Mal

 


L’Església catòlica celebra avui la festivitat de Sant Francesc d’Assís, patró dels animals. L’home va néixer a la ciutat italiana d’Assís el 1181 o 1182, tampoc ve d’aquí, al si d’una família acomodada, res d’emigrar d’Albox, com altres, en busca de garrofes. 

La joventut de sant Francesc va estar marcada per la recerca pels plaers mundans (mira, en això era com l’alcalde de Salou, que no para de tombar i tombar gràcies a un càrrec que ocupa també des de temps immemorials). 

A diferència del Pere Granados, però, que segueix igual, sant Francesc va viure una profunda experiència espiritual el va portar a un canvi radical a la seva vida. 

Però per a bé, no per apalancar-se, com altres (i no va només per tu, Montagut). Fins al punt de decidir abandonar totes les possessions per lliurar-se a la pobresa absoluta, res de cobrar de l’Ajuntament i la Diputació alhora (i altres cosetes que també deuen caure).

Val a dir que a la nostra ciutat sant Francesc d’Assís té els seus devots. Bàsicament, perquè amb l’alcalde que patim Salou no va ni asín ni asán. Vaja, que la cosa està ben cardada per fer tant l’animal.