dijous, 26 d’abril del 2012

Lavilla no vol plegar



El Diari Més publica avui que Pedro Lavilla, el controvertit regidor de Comerç del Partit Popular quan Jesús Antonio Mármol va provocar un forat de 85.000 euros a l’Escola de Comerç de Costa, no deixarà el càrrec de regidor, contràriament al que ahir li va demanar l’oposició (PSC, UMdC, ​​RDS i UTPS). “Jo no podia passar tot el dia a sobre d’ell [Mármol], controlant tot el que feia...”, es va justificar. Lavilla va comptar en tot moment amb el suport del seu cap, Mario García, qui va acusar l’oposició de crear alarmisme social. Bé, un nou cas que certifica que en aquest país, quan es té càrrec, no dimiteix ningú, ni encara que s'hagi comès un frau. Reprodueixo a continuació el que ha escrit Silvia Jiménez: 



«No dimitiré, he tingut una trajectòria modèlica. Treballo al capdavant de la regidoria d’Acció Social i porto els assumptes fil per randa. Moralment no tinc cap responsabilitat pel que pogués fer l’exdirector de l’Escola de Comerç de Costa (ECC), Jesús Mármol. Jo no podia passar tot el dia a sobre d’ell, controlant tot el que feia...», així es va defensar ahir en declaracions a Diari Més l’actual regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla, després del ple de l’ajuntament de Salou en què el PSC va demanar la seva dimissió en considerar que és el «responsable polític» de les irregularitats detectades a l’Escola de Comerç de Costa. 
Lavilla assegura tenir tot el suport del Partit Popular a nivell local, però també a nivell provincial i confirma no tenir coneixement de les irregularitats que l’exdirector de l’ECC, Jesús Mármol, hauria presumptament comès en la contractació de serveis, signatura de convenis i emissió de factures quan ell era el responsable de la regidoria de Comerç. «Jesús Mármol va deixar un plec de factures amb la seva signatura el mateix dia que va deixar el càrrec i de les que no sabia res», puntualitza Lavilla. 
El regidor salouenc assegura sentir-se incòmode davant la situació i, especialment, després d’un plenari com el d’ahir en el qual el portaveu socialista, Zacarías Henar, va tornar a demanar la dimissió de Lavilla per «no haver controlat el que succeïa en la seva regidoria». 



«Resulta difícil creure que Lavilla no sabia quina activitat realitzava Mármol, sobretot perquè hi ha abundant documentació gràfica en què apareixen junts. El podem creure, però, tot i així, a banda de les responsabilitats jurídiques que se’n puguin derivar, està clar que també hi ha les responsabilitats polítiques. Precisament, per no saber què succeïa a la seva regidoria, demanem la seva dimissió o que li siguin retirades les seves tasques de govern. Ningú ens obliga a ser polítics, però la nostra obligació és gestionar correctament els recursos públics», va defensar Henar durant el ple. 
«Els puc assegurar que s’han adoptat les mesures necessàries per depurar responsabilitats. Però deixin de crear alarmisme social, les presumptes irregularitats no han causat cap perjudici econòmic per l’Ajuntament perquè s’han aturat les factures. No facin demagògia, no creïn dubtes, si tenen cap indici que un regidor hagi actuat en connivència amb el responsable de les irregularitats tenen expedida la via judicial per presentar denúncies. No dubtin que jo ho faria», va dir Mario Garcia en defensa del regidor Pedro Lavilla i en resposta a la petició de dimissió. 
Cal recordar que la junta de govern va acordar presentar una querella criminal contra l’exdirector de l’Escola de Comerç de Costa per haver realitzat contractes sense seguir els procediments administratius pertinents.